АОДЗІРУ

Аодзіру (Aojiru) – зелений сік зі свіжих овочів з багатим вітамінно-мінеральним складом, великим вмістом кальцію та клітковини.

Напій Аодзіру забезпечить організму постійну доставку вітамінів, мінеральних речовин, ферментів, амінокислот та інших необхідних поживних речовин. Аодзір отримують з капусти калі, свіжого листя ячменю, дягиля "аситаба". При отриманні соку використовують унікальну технологію збереження корисних властивостей. Отриманий свіжий сік розпилюють у спеціальному устаткуванні і відразу підсушують потоком холодного повітря.

СКЛАД АОДЗИРУ
Капуста калі до цих пір є головним інгредієнтом в Аодзір різних виробників. Однак у неї є одна вада - вона неприємна на смак. Альтернативою їй можуть бути паростки ячменю. Вони містять трохи менше корисних речовин, ніж калі, але приємніші на смак. Також популярним інгредієнтом є японський дягіль «аситаба», який теж надзвичайно багатий на вітаміни та мінерали. Капуста калі, паростки ячменю та дягіль – це головні інгредієнти аодзіру. Іноді вони використовуються окремо, іноді разом. Багато виробників також додають екстракти інших овочів та фруктів, щоб покращити смак напою: моркви, солодкого перцю, петрушки, спаржі, полуниці тощо.

Капуста Кале містить 9 незамінних амінокислот: валін, гістидин, лейцин, лізин, фенілаланін, треонін, триптофан, менін та ізолейцин, вона містить 18 замінних амінокислот. Амінокислоти, що містяться в калі, набагато легше засвоюються організмом, ніж амінокислоти, що містяться у м'ясі. Амінокислоти необхідні організму для синтезу білків. Кале може стати вам «овочевим м'ясом». Це особливо актуально для вегетаріанців. У капусті калі кальцію в 2 рази більше, ніж у молоці, і він на 30% краще засвоюється, ніж кальцій із молока. У капусті калі просто величезна кількість каротиноїдів, зокрема, ретинолу, з якого потім виходить вітамін A. Крім того, містяться також такі каротиноїди, як лютеїн та зеаксантин, які необхідні для підтримки здоров'я очей. Капуста калі також містить багато вітаміну C, практично стільки ж, скільки і лимон. Важливими є й протиракові та антибактеріальні властивості капусти калі. У ній міститься сульфорафан та Індол-3-Карбінол, які широко застосовуються у фармакології для профілактики ракових захворювань. При правильному харчуванні, яке спостерігається в Японії, рак є однією з головних перешкод на шляху до довготривалого проживання. У зв'язку з цим антиканцерогенні властивості капусти калі стають особливо актуальними для довгожителів.

Листя молодого ячменю містить дуже багато вітамінів, мінералів та амінокислот. Порівняно з капустою калі, у листі ячменю у 12 разів більше клітковини, у 5 разів більше вітаміну B9 (фолієвої кислоти) та калію. Однак у листі ячменю менше кальцію, вітаміну C, бета-каротоїнів, магнію, вітаміну E та лютеїну. Головною відмінністю листя ячменю є наявність СОД – антиоксидантних ферментів, які уповільнюють старіння організму. Листя ячменю також знижують тиск та рівень холестерину. Однак найбільшою перевагою аодзір з листя ячменю є його смак. Сік із листя ячменю приємніший на смак, ніж сік із капусти калі.

Японський дягель "Асітаба" дуже багатий на каротиноїди, калій, вітаміни В1, В2, В6, В9, Е, С і К, а також залізом, цинком і фосфором. Особливого значення у складі аситаба мають халкони – це різновид поліфенолів. Халкон, впливаючи на активність ферментів, допомагають схуднути, а також знижують ризик ракових захворювань.

ЯК ВЖИВАТИ АОДЗИРУ?
Зазвичай порошкоподібний аодзір розфасовують у маленькі пакетики. Приймати потрібно 1 пакетик 1 раз на день. Засипаєте вміст пакетика в чашку і розбавляєте водою, соком чи молоком.
Зверніть увагу, що не можна розбавляти окропом або додавати до чаю. Високі температури знижують поживну цінність аодзір. Вода (молоко) має бути холодною або трохи теплою. Можете додавати мед, варення і т.д.

ЯКИЙ АОДЗИРУ ВИБРАТИ?
Зараз у Японії Аодзіру виробляють десятки компаній. Асортимент дуже широкий.
За поживністю важливо вибирати Аодзіра, що містить капусту калі або листя ячменю. Далі можете вибирати за смаком, що складається лише з одного інгредієнта, наприклад, капусти калі або ячменю. Або з екстрактами різних овочів та фруктів для покращення смаку.

Подумайте, навіщо вживати хімію, якщо природа вже дала нам багаті на вітаміни рослини! Беріть приклад із японців. Японці середнього та старшого віку регулярно п'ють Аодзіру і живуть найдовше.

Аодзіру – це чисті та природні вітаміни, мінерали та ферменти. Аодзір можна приймати і дітям, і дорослим щодня.

Бажаємо вам здоров'я та довголіття!